klanten
geven ons
Google Reviews   4.3 / 5 134 reviews 

Succesverhaal Jos Hommersom

1 min. lezen

Terug

Naam: Jos Hommersom
Leeftijd: 43 jaar

Ik was altijd sportief en heb op amateurniveau van mijn 6e tot mijn 41e jaar gevoetbald. Tennissen, zwemmen en krachttraining vind ik ook leuk. Ik kreeg te maken met overgewicht, waarmee ik naar een diëtiste ben gegaan. Zij kwam met de tip om mee te gaan doen aan de 2de editie van de Wijchense Obesitas Challenge. Naast mijn overgewicht was ook mijn bloeddruk aan de hoge kant.

In april 2014 ben ik gestart met de Challenge. Ik was bekend met sporten, maar in het begin was het fysiek zwaar. Mentaal was het in het begin makkelijk, omdat ik veel kilo’s kwijt raakte in een korte tijd. In de loop van het programma werd het fysiek makkelijker en mentaal zwaarder, omdat ik toen niet veel verschil meer op de weegschaal zag. 30 januari 2014 kwam het tot een einde; ik ben maar liefst 30 kilo afgevallen!
Ik heb tijdens de challenge ook een knieoperatie moeten ondergaan waarbij ik ervoor, tijdens en erna veel steun heb gehad aan mijn fysiotherapeut Thijs Hendriks; hij stond en staat altijd voor me klaar als het nodig is. Na het programma kreeg ik te maken met een terugval waarbij ik 10 kg aankwam.

Vervolgens leerde ik in de sportschool Eric van Es kennen. Hij begeleidt mij nu op het gebied van voeding en leefstijl. Hij heeft mij geleerd om bewust met voeding om te gaan en heeft samen met mij de individuele oorzaak van mijn probleem aangepakt. Ik ben nu veel bewuster geworden op het gebied van voeding waardoor ik mijn leefstijl heb veranderd. Ik sport nu 4 á 5 keer in de week, val gemiddeld een pondje per week af en eet 1000 kcal meer dan bij de diëtiste. Het is geen opgave meer maar een manier van leven.

Mijn motivatie om bezig te blijven is simpel :

“Ik wil gezond leven en mezelf goed voelen.
Plezier hebben in wat ik doe en vooral genieten.”

Publicatiedatum 23/10/2018