klanten
geven ons
Google Reviews   4.3 / 5 454 reviews 

eGym

Wat is de eGym-Cirkel?

De eGym-Cirkel is een slimme combinatie van 8 volautomatische toestellen. De eGym-coach stelt eenmaal alle toestellen voor je in en al je persoonlijke gegevens, zoals je zitpositie en trainingsgewicht, worden automatisch bewaard op een chipkaart. Elke deelnemer traint en wisselt vervolgens op hetzelfde moment, waardoor je binnen 30 minuten een complete workout doet. Zonder wachttijden en zonder dat het saai wordt.

Tijdens de training krijg je via je persoonlijke touchdisplay trainingsinstructies waardoor eventuele blessures of een onjuiste uitvoering van de beweging tot het verleden behoren. Je traint dus snel, veilig en bovendien heel eenvoudig!

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis eGym try out.

Nieuw: Het Immunity Boost programma 

Het Immunity Boost programma zorgt dat je je spieren in immuniteitsboosters verandert!

Met zijn unieke intensiteit en progressie is het Immunity Boost programma ontworpen om het vrijkomen van myokines te bevorderen. Tegelijkertijd voorkomt het dat je je lichaam overbelast waardoor je het risico op infectie zou kunnen verhogen. Met gerichte spiertraining kun je je immuunsysteem versterken en kun je doelbewust en effectief trainen - zonder je systeem te overbelasten.

Wat zijn myokines
Wanneer je traint laten je spieren stoffen vrijkomen (boodschapperstoffen), de zogenaamde “myokines”. Myokines beschermen je tegen ziekte en vormen het “laadstation” voor je immuunsysteem. Dit betekent dat sterke spieren niet alleen zorgen voor meer kracht maar dat zij ook het immuunsysteem versterken en fysieke fitheid bevorderen.

Hoe werkt het Immunity Boost programma?
Het hele programma bestaat uit 4 fasen en elke fase bestaat uit 6 trainingen. Wanneer je 2x per week traint duurt het programma 3 maanden. De training zelf bestaat uit een warming up, krachttraining en cooling down.

  • Get started. Rustige start met een lage intensiteit om het lichaam te laten acclimatiseren en een goede basis te ontwikkelen.
  • Volume up. Spier uithoudingsvermogen met pauzes in de sets om de bloedcirculatie te bevorderen.
  • Intensity up. Spiergroei met pauzes in de sets om de bloedcirculatie te bevorderen en het vrij laten komen van myokines
  • Peak. Verhoogde intensiteit om de groeiprikkel te versterken en het trainingseffect te verhogen.

Vanaf de eerste training kun je geheel automatisch trainen gebaseerd op wetenschappelijke principes.

Met conventionele training riskeer je overbelasting en daarmee een verlenging van het tijdsbestek waarin je immuunsysteem verzwakt is. Vooral “bootcamp”-achtige trainingsprogramma’s die je naar je persoonlijke grenzen brengen kunnen riskant zijn. Met eGym kunnen de trainingsprikkels erg nauwkeurig gecontroleerd worden waarbij de noodzakelijke trainingsprikkels voor spiergroei en het vrijkomen van myokines gegarandeerd worden.

Warming up fase
Een warming up fase met spierlengte training (mobiliteit) verhoogt de circulatie van je lymfesysteem en verbetert de ademhaling om zo je lichaam optimaal voor te bereiden op de trainingsprikkel.

Training
De training op zich bestaat uit progressieve spiertraining die je spieren de noodzakelijke prikkel geven om het vrijkomen van myokines te verhogen.

Cooling down
De cooling down verlaagt verzwakking van je immuunsysteem en versnelt je herstel.