klanten
geven ons
Google Reviews   4.3 / 5 561 reviews 

Cardio fitnessen

Wat is cardio fitness?

Cardio fitness is met name gericht op je algemene conditie en uithoudingsvermogen. Met relatief lichte oefeningen werk je langdurig aan het uithoudingsvermogen van je lichaam. Belangrijk bij cardio fitness is het vermogen van je lichaam om, gedurende langere tijd, een bepaalde activiteit vol te houden. Anders gezegd, als je al naar adem snakt tijdens een lichte warming-up dan heb je een slecht uithoudingsvermogen. Als je vrolijk na een pittige spinningles van de fiets afstapt dan heb je een goed uithoudingsvermogen. Hoe beter je hart en longen functioneren, hoe meer zuurstof ze kunnen opnemen en hoe beter je uithoudingsvermogen zal worden.

Voor wie is cardio fitness geschikt?

Cardio fitness is voor iedereen geschikt, van jong tot oud(er) en van beginnende tot ervaren sporter. Cardio fitness is ideaal wanneer je wil werken aan je algemene conditie en je uithoudingsvermogen.

Soorten cardio fitness

We onderscheiden onderstaande soorten cardiofitness:

 • Fietsen
 • Hardlopen
 • Wandelen
 • Crosstrainen
 • Steppen
 • Roeien
 • Groepslessen

De voordelen van cardio fitness

Door actief bezig te zijn met cardio fitness werk je niet alleen aan je conditie en uithoudingsvermogen en train je niet enkel je hart en longen. Er is meer. Er wordt wel eens vergeten dat het hart een 'spier' is die je kunt trainen. Hoe sterker deze spier is, hoe krachtiger het bloed en de zuurstof door je lichaam wordt gepompt. Het bloed transporteert die zuurstof naar je spieren. Hoe meer zuurstof er naar je spieren gaat, hoe langer je een bepaalde prestatie kunt volhouden zonder vermoeid te raken. Hoe langer je een prestatie volhoudt, hoe meer calorieën je verbruikt. Een groot bijkomstig voordeel is dat je van cardio fitness ook zult afvallen.

Krachttraining

Wat is krachttraining?

Bij krachttraining werk je specifiek aan het vergroten van je spierkracht en spiervolume. Krachttraining, als methode, is er met name op gericht om spiermassa op te bouwen en het lichaamsvetpercentage te verlagen. Krachttraining is een training met extra weerstand om je (spier)kracht te verbeteren, meestal met als doel om (sport)prestaties te verbeteren.

Voor wie is krachttraining geschikt?

Krachttraining is geschikt voor iedereen, van jong tot oud(er) en van beginner tot gevorderde sporter. 

dumbells

Algemene krachttraining

Algemene krachttraining heeft als doel om het gehele lichaam sterker te maken en te trainen. De krachttraining heeft als doel om je hele lichaam te verstevigen en niet specifiek één spiergroep. Bij het volgen van algemene krachttraining zullen de voordelen al snel merkbaar zijn. Denk hierbij aan het verstevigen van de rug om rugklachten te voorkomen bij mensen die een zittend beroep hebben of het voorkomen van blessures bij sporters.

Sportspecifieke krachttraining

Sportspecifieke krachttraining concentreert zich met name op specifieke bewegingen uit een bepaalde tak van sport. Bij sportspecifieke krachttraining wordt vaak afgeweken van de 'standaard' krachtoefeningen met gewichten, zodat ook de coördinatie een grotere rol speelt bij het uitoefenen van deze krachttraining.

Krachttrainingsoefeningen

Bij krachttraining wordt een aantal oefeningen gebruikt, waaronder:

 • Bankdrukken
 • Calf raises
 • SquatChin up
 • Buikspieroefeningen
 • Deadlift
 • Military Press

Vraag voor nog meer motivatie & ondersteuning naar een op maat gemaakt  trainingsschema. Dit zorgt onder andere voor regelmatige updates van je trainingsschema envoor testen om het trainingsresultaat in beeld te brengen. Zo blijft jouw motivatie optimaal.