Cardio fitnessen

Wat is cardio fitness?

Cardio fitness is met name gericht op je algemene conditie en uithoudingsvermogen. Met relatief lichte oefeningen werk je langdurig aan het uithoudingsvermogen van je lichaam. Belangrijk bij cardio fitness is het vermogen van je lichaam om, gedurende langere tijd, een bepaalde activiteit vol te houden. Anders gezegd, als je al naar adem snakt tijdens een lichte warming-up dan heb je een slecht uithoudingsvermogen. Als je vrolijk na een pittige spinningles van de fiets afstapt dan heb je een goed uithoudingsvermogen. Hoe beter je hart en longen functioneren, hoe meer zuurstof ze kunnen opnemen en hoe beter je uithoudingsvermogen zal worden.

cardio fitness go4fit beuningen

Voor wie is cardio fitness geschikt?

Cardio fitness is voor iedereen geschikt, van jong tot oud(er) en van beginnende tot ervaren sporter. Cardio fitness is ideaal wanneer je wil werken aan je algemene conditie en je uithoudingsvermogen.

Soorten cardio fitness

We onderscheiden onderstaande soorten cardiofitness:

  • Fietsen
  • Hardlopen
  • Wandelen
  • Crosstrainen
  • Steppen
  • Roeien
  • Groepslessen

De voordelen van cardio fitness

Door actief bezig te zijn met cardio fitness werk je niet alleen aan je conditie en uithoudingsvermogen en train je niet enkel je hart en longen. Er is meer. Er wordt wel eens vergeten dat het hart een 'spier' is die je kunt trainen. Hoe sterker deze spier is, hoe krachtiger het bloed en de zuurstof door je lichaam wordt gepompt. Het bloed transporteert die zuurstof naar je spieren. Hoe meer zuurstof er naar je spieren gaat, hoe langer je een bepaalde prestatie kunt volhouden zonder vermoeid te raken. Hoe langer je een prestatie volhoudt, hoe meer calorieën je verbruikt. Een groot bijkomstig voordeel is dat je van cardio fitness ook zult afvallen.

Contactformulier

Beëindiging of tijdelijke stopzetting van uw lidmaatschap kan alleen aan de receptie.
  
Verstuur
Go4Fit